Helbling legt uit: "Zij had tegen PEC niet de allerbeste fasen"

FC Utrecht-coach Linda Helbling en assistent Jurgen Schefczyk
FC Utrecht-coach Linda Helbling en assistent Jurgen Schefczyk Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is nog altijd foutloos in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Zondag wisten de Domstedelingen met 1-0 te winnen van SC Heerenveen.

"We wisten dat het een ploeg was die het heel klein, heel compact maakt. Ze geven niet per se constant druk op de bal. Dat is des te lastiger, als je dan teveel de lange bal speelt. Daar hebben we veel op gehamerd", zo geeft FC Utrecht-coach Linda Helbling aan tegenover RTV Utrecht.

Haar ploeg had het lastig, zo erkent ze. "Het blijkt in praktijk lastig. Het was een moeizame tegenstander, met zeker ook kwaliteiten", zegt Helbling, die enkele wijzigingen doorvoerde voor het duel. Zo stond Puck Louwes onder de lat en niet Jasmijn de Groot. "Jasmijn de Groot had tegen PEC Zwolle niet de allerbeste fasen."

"Uiteindelijk is het ook gewoon lastig om direct op zo een podium te presteren. We hebben twee goede keepers en voor ons als staf was dit het moment om voor Puck Louwes te kiezen. Ik denk dat ze het meer dan goed heeft gedaan", legt Helbling uit. Topscorer Judith Roosjen begon op de bank. "Ze was helaas niet fit genoeg. Ze had gisteren (zaterdag, red.) pas voor het eerst bij de groep getraind, dan maken we deze keuze."

Lees meer:
0 reacties