Helbling blikt terug op rentree FC Utrecht: "Fundament is gelegd"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

FC Utrecht keerde dit seizoen na negen jaar terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De club moest opnieuw beginnen en deed dat met Linda Helbling aan het roer.

"Het voelt gek dat het seizoen erop zit. Het is voorbijgevlogen, maar dat is altijd zo als je het naar je zin hebt", begint Helbling in gesprek met De Gelderlander. "Echt alles was nieuw. Inmiddels is er in de spelersgroep wel een hiërarchie ontstaan. We hebben dit seizoen mooie ups, maar ook flinke downs meegemaakt. Vooral bij dat laatste leer je elkaar pas echt kennen", geeft de coach aan.

FC Utrecht kende een sterke start, maar wist uiteindelijk de doelstelling, het linkerrijtje halen, niet te halen. "Desondanks ben ik wel tevreden over het seizoen", zegt Helbling. "Het linkerrijtje was een globale inschatting, maar we wisten natuurlijk nog helemaal niet waar we stonden. Als startende organisatie weet je dat dat hoge pieken en diepe dalen betekent. Dat is de grootste winst van dit jaar: het fundament is gelegd", concludeert de coach.

Lees meer:
0 reacties