Helbling: "Fijn om te zien dat speelsters die stap al kunnen maken"

Bij FC Utrecht TV is hoofdtrainer Linda Helbling te gast. Ze bespreekt hier onder andere de doorstroom van jong talent naar het eerste.

"We doen het goed met het doorstromen van Jong Utrecht naar Utrecht", begint Helbling. "Febe Copier is daar denk ik een goed voorbeeld van. Zij stond de afgelopen wedstrijden op doel en die doet het gewoon goed. Fijn om te zien dat de speelsters vanuit Jong Utrecht al goed genoeg zijn om deze stap te kunnen maken."

Tegen onder andere Heerenveen en AZ speelde de ploeg van Helbling beide gelijk, waardoor ze een beetje in niemandsland staan. "Natuurlijk blijven we realistisch waar we staan en waar we vandaan komen. Het is nog een nieuw team waarmee we een onwijs goed begin hebben gehad. Misschien wel een beetje boven onze stand geleefd waardoor de buitenwereld er dan wat van vindt. Uiteindelijk gaat dat dan binnen de groep ook leven en spelen. Uiteindelijk hebben we vanuit veel verschillende niveaus veel spelers bij elkaar gezet en zijn we qua niveau nu wel echt stappen aan het zetten."

In de beker is de ploeg ook nog steeds actief na een overwinning op Nuenen. "Dat helpt altijd voor het vertrouwen", stelt Helbling. "Tegen Nuenen speel je natuurlijk tegen een amateurploeg en kom je tot veel kansen en scoor je gelukkig zes keer." Daarvoor werd er gewonnen van Telstar. "Tegen Telstar ben je de bovenliggende partij. We maakten vier goals en de ene was nog mooier dan de ander. Dat is wel de kwaliteit die deze ploeg bezit. Aan de andere kant zijn ploegen als Heerenveen en AZ heel goed in verdedigen, dan is dat laatste zetje ook belangrijk."

Lees meer:
0 reacties