Helbling (FC Utrecht): "Dan kom je wat te weinig aan voetbal toe"

FC Utrecht speelde zondag met 0-0 gelijk op bezoek bij AZ. Een terechte uitslag, zo vindt coach Linda Helbling, al had er wel meer ingezeten voor beide ploegen.

"AZ heeft een goede ploeg, met heel veel strijd en energie. Dan is het heel lastig om uit de duels te blijven. Als we dat beter voor elkaar hadden gekregen, dan denk ik dat wij meer in onze kracht komen. Nu kom je ook niet in onze kracht, omdat we constant in de duels zaten. Dan kom je wat te weinig aan voetbal toe. Daar zat het 'm vooral in", is haar analyse voor de camera van DUIC.

FC Utrecht kreeg wel mogelijkheden, zo geeft Helbling aan. "De keren dat je erdoor komt, moet die laatste bal gewoon goed zijn. In de tweede helft hebben we het wel een aantal keren gehad. Met Femke Prins, met Sam (de Jong, red.), Dieke (van Straten, red.), die dan de voorzet afleveren. Eshly (Bakker, red.), die goed doorkomt. De kans van Senne van de Velde was denk ik de grootste. Tami (Groenendijk, red.) legt 'm goed neer en dan is het een kwestie van een hoek zoeken. Dat gaat dan te gehaast, dat is zonde."

"Als je je op dat moment beloont, dan weet ik zeker dat je over dit AZ heen kan. Nu blijven ze beide staan en blijven we op 0-0. AZ krijgt echt goede kansen, dat moeten we niet vergeten. Ik denk dat een gelijkspel misschien nog wel terecht is", oordeelt Helbling.

Lees meer:
0 reacties