Helbling baalt van forse nederlaag: "We rechten onze rug niet"

Linda Helbling heeft zich zondag flink zitten te verbijten op de bank. De trainer van FC Utrecht zag haar ploeg hard verliezen van Fortuna Sittard.

Met een 1-0 tussenstand was er in de rust nog weinig aan de hand, maar direct na rust verdubbelde de thuisploeg de score al. "De eerste helft viel nog mee, maar de tweede helft kom je met een ander plan naar buiten en maakt Fortuna gelijk de 2-0. Wij rechten daarna als team niet meer onze rug", vertelt Helbling na afloop bij de DUIC.

In de slotfase speelde FC Utrecht opportunistisch, maar kreeg het nog twee goals om de oren. "Je hoopt met elkaar dat het plan slaagt. Als je er zelf niet in gelooft, wordt het heel lastig. Je probeert wat te forceren, dan heb je voor je gevoel nog wel alles eraan gedaan. Dat is helaas niet gelukt", aldus de oefenmeester, bij wie de focus nu weer op het weekend ligt. "Excelsior staat voor de deur, daar liggen weer volop uitdagingen en daar moet de focus ook op. De beker is leuk om wat meer kleur aan het seizoen te geven, maar nu moeten we onze doelen in de competitie zien te halen."

Lees meer:
0 reacties