"Heel makkelijk en goedkoop om Stentler een paar klappen te geven"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Leonne Stentler is sinds eind vorig jaar actief als analist bij NOS Studio Sport. De voormalig international kreeg bakken met kritiek en onder meer Johan Derksen en Jack van Gelder waren negatief over haar. Süleyman Öztürk neemt het nu voor Stentler op.

Öztürk begrijpt de negativiteit rondom de oud-voetbalster niet helemaal. "Zondagavond heb ik om zeven uur altijd de behoefte om even de samenvatting van de Eredivisie bij Studio Sport te bekijken", begint hij zijn verhaal bij Voetbal International. "Ik vind het leuk om dan de visie van Leonne Stentler mee te nemen. Haar analyses vind ik ook top, dat meen ik oprecht. Ik weet dat heel veel mannen daarover vallen."

"Je moet ervan houden", gaat de journalist verder. "Natuurlijk is het lastig om binnen een halve minuut een wedstrijd te analyseren, maar had je in hetzelfde format een man deze analyses laten doen, dan was er minder gezeik geweest. Als Youri Mulder daar had gestaan, dan was het prima", vindt hij.

"Maar Youri Mulder kraamt net zoveel ‘onzin’ bij Ziggo Sport op een Champions League-wedstrijd uit als Leonne Stentler bij Studio Sport op zondag om zeven uur. Onzin zeg ik tussen haakjes. Het is net zo goed, gewoon een kwestie van smaak", aldus Öztürk.

Hij erkent dat hij in het begin moeite had met Stentler als analist. "Er staat een vrouw in beeld en ik ben een lagere stem gewend. Dan denk je: wat lul jij nou?, maar daar moet je aan wennen. Ik kijk ook heel vaak Duits voetbal op een Duitse zender. Daar zit vaak een vrouwelijke analist en die analyseert Bayer Leverkusen perfect", geeft de schrijver als voorbeeld.

Volgens Öztürk komt Stentler bij het NOS-programma Eredivisie op vrijdag nog beter tot haar recht: "Daar heeft ze wat meer tijd voor haar analyses. Als ze dan de problemen van Ajax op het veld analyseert, dan vind ik dat prima. Het is heel makkelijk en goedkoop om Leonne Stentler even een paar klappen te geven, want dat scoort makkelijk."

Lees meer:
0 reacties