Welkom op onze nieuwe website!

'Heeft de KNVB zichzelf niet in de vingers heeft gesneden?''

Op sarina wiegman 602ce042ce999
Op sarina wiegman 602ce042ce999 Foto: © Orange Pictures

Nog steeds is er geen opvolger gevonden voor Sarina Wiegman. Het vinden van een nieuwe bondscoach blijkt een ingewikkelde puzzel te zijn waar de KNVB al acht maanden mee bezig is.

"De bond is op zoek naar een ‘Sarina-plus’ en die blijkt lastiger te vinden dan aanvankelijk werd gedacht", begint Annemarie Postma in Het Parool. Het is de vraag of de KNVB zichzelf niet in de vingers heeft gesneden met een eisenpakket waar eigenlijk alleen scheidend bondscoach Sarina Wiegman bijna volledig aan voldoet."

"Jessica Torny, trainer van de Oranjevrouwen onder 19, stond als hoogste op de lijst, maar zij heeft bij de bond aangegeven zichzelf (nog) niet te zien als die Sarina-plus", wordt er vervolgt. "Een nieuw plan met Torny, die als assistent onder de vleugels van een ervaren trainer kan toewerken naar de functie van hoofdcoach, heeft nu de voorkeur."

Er hoeft echter geen vrouw voor de groep te staan, maar grote namen met ervaring in het vrouwenvoetbal zijn er niet. "Sommigen geven aan rekening te houden met hun reputatie, anderen hebben moeite zich een voorstelling te maken van het trainen van een vrouwenploeg en weer anderen vinden het een te grote opgave om iemand met de statuur van Wiegman te moeten opvolgen. En soms was het een combinatie van die drie factoren", schrijft ze verder.

"Inmiddels zegt de KNVB met twee trainers ‘vergaand in gesprek’ te voeren", aldus Postma. "Maandag komen de Oranjevrouwen bij elkaar in Zeist om zich voor te bereiden op de twee oefenwedstrijden tegen Spanje (uit) en Australië (thuis). Ergens gedurende die interlandperiode zal de bond in gesprek gaan met de spelersraad, op jacht naar het laatste puzzelstukje."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand