'Hebben stappen gemaakt, maar er moeten er nog meer gemaakt worden''

Jill Roord in actie tegen de Verenigde Staten
Jill Roord in actie tegen de Verenigde Staten Foto: © Pro Shots

Jill Roord speelde vrijdagavond in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten in de spits, bij afwezigheid van Vivianne Miedema. De OranjeLeeuwinnen verloren in het Rat Verlegh Stadion uiteindelijk met 2-0.

"Het was lastig in de spits. In zo'n wedstrijd kom je in veel duels. Het idee was dat ik niet echt als spits speelde, maar tussen linies", vertelde Roord na afloop. "Af en toe kwam ik er goed uit. Als team hebben we niet veel gecreëerd, we kwamen niet naar voren. Dat was lastig, frustrerend ook."

"Amerika is een topland", vervolgt de middenveldster. "Ik had niet verwacht dat ik continu aan bal zou zijn. In dit soort wedstrijden is het lastig om vooruit te voetballen", aldus Roord, die dit duel lastig te vergelijken vindt met de WK-finale van 2019, waarin Team USA ook met 2-0 won.

"Het zijn natuurlijk totaal andere omstandigheden, maar wij zijn zeker verder dan op het WK", vindt de nummer 19. "We hebben nu meer meegevoetbald, maar we hebben niks gecreëerd. We hebben zeker stappen gemaakt, maar er moeten ook nog stappen gemaakt worden."

"Amerika komt in hun kwaliteit als ze in duels komen, terwijl wij het van het voetballen moeten hebben", besluit Roord. "We hebben te weinig vooruit gevoetbald. Dan wordt het een beetje een vechtwedstrijd. Daarin zijn zij beter dan wij."

Lees meer:
0 reacties