"Hebben gehoord dat Fortuna niks te zoeken heeft in de Eredivisie"

Samantha van Diemen in het shirt van Feyenoord
Samantha van Diemen in het shirt van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard maakt vrijdagavond haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Limburgers begonnen vanaf nul en spelen vrijdagavond de eerste wedstrijd, waarin Ajax de tegenstander is.

"Iedereen heeft er heel veel zin in. Echt enorm veel zin om die wedstrijd te gaan spelen. Dat is het allerbelangrijkste", zegt trainer Roger Reijners voor de camera van 1Limburg. De ploeg is vanaf nul opgebouwd. "Dan ligt de nadruk vooral op elkaar leren kennen en met elkaar aan de slag gaan. Op het moment dat je zo'n project gaat starten, dan wil je dat serieus aanpakken. Dan wil je het een plaats geven waar meiden serieus met de sport bezig kunnen zijn."

"Dan wil je het hele klimaat eromheen, om het op een zo goed mogelijke, professionele manier, neer te zetten. Daar zijn meiden vooral naar op zoek. Ik denk dat wij dat hier kunnen bieden", aldus Reijners. Een van de speelsters die deze zomer naar Sittard trok is Samantha van Diemen. "Het is een hele goede combinatie tussen veel talent, jonge meiden en bijvoorbeeld meiden als Tessa (Wullaert, red.), die gewoon heel veel ervaring hebben en op het topniveau hebben meegedraaid", zegt ze over de selectie.

"Ik denk dat het een goede mix is, wat goed kan uitpakken. We hebben gehoord dat Fortuna niks te zoeken heeft in de Eredivisie, dus dat motiveert ons natuurlijk om te laten zien waar wij hier mee bezig zijn geweest en om aan de mensen te laten zien wat voor niveau wij kunnen aantikken", aldus de verdedigster.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand