Hazes brengt ode aan Spitse: "Ik wist dat ze Hazesliefhebber is"

Roxeanne Hazes
Roxeanne Hazes Foto: © BSR Agency

Roxeanne Hazes bracht vrijdag 'Omdat je me ziet' uit, een ode aan Sherida Spitse. De zangeres werd gevraagd door Ajax, zo onthult ze in gesprek met Vrouw.

"En natuurlijk kende ik Sherida van naam en had ik haar weleens zien spelen, maar verder wist ik nog niets. Oh, wel: ik wist dat ze Hazesliefhebber is. Als in: liefhebber van de muziek van mijn vader", vertelt Hazes. Uiteindelijk herkende ze zichzelf in Spitse. "Voor ik eraan begon, dacht ik dat het anders dan anders zou zijn om een lied voor een ander te schrijven, maar naarmate ik meer over Sherida leerde, ging ik steeds meer van mezelf in haar herkennen."

"Eigenlijk slaat het hele nummer dus ook op mijzelf", zegt Hazes. Spitse hoorde het nummer voor het eerst toen de videoclip werd opgenomen. "Sherida en ik hadden elkaar nog nooit ontmoet en het was de bedoeling dat ik haar opwachtte op de tribune van de Arena, met een muziekboxje waaruit het nummer schalde. Ik vond het zó spannend! Ik weet niet precies hoe lang het nummer duurt, zeg drie minuten, maar al die tijd zat ik met m’n hart in m’n keel ongemakkelijk naar dat boxje te staren."

Hazes vervolgt: "Je zal maar iemand tegenover je krijgen die zegt: ’Nou, ik vind het helemaal niks’. Haha, vreselijk! Gelukkig was dat niet het geval en zei ze dat ze het heel mooi vond. Toen gaven we elkaar een knuffel en lachten en kletsen we alsof we elkaar al tijden kenden. Ook nu hebben we nog leuk contact", aldus de zangeres.

Lees meer:
0 reacties