Hayes duidelijk over Yohannes: "Ik wil haar heel graag in het team"

Emma Hayes
Emma Hayes Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes heeft haar debuut voor de Verenigde Staten gemaakt. De jonge middenveldster gaf na de bekerfinale met Ajax aan dat ze nog geen definitieve keuze heeft gemaakt over haar interlandcarrière. Emma Hayes, bondscoach van Team USA,  hoopt dat ze voor Amerika kiest.

"Geweldig om te zien hoeveel haar eerste interland voor haar, haar familie en haar ploeggenoten betekent. Ze is een natuurlijke voetballer", is de bondscoach van de Verenigde Staten lovend over de speelster van Ajax bij FOX. "Ze heeft veel vertrouwen in haar kwaliteiten."

Hayes vervolgt: "En omdat ze bij een grote club als Ajax speelt, ook in de Champions League, heeft ze al ervaringen die niet veel 16-jarige meiden hebben. Daardoor lijkt ze niet zo jong. Ze weet hoe ik over haar denk en ik wil haar heel graag in het team", maakt ze duidelijk. Ook ploeggenoot Crystal Dunn is fan van de 16-jarige Yohannes. "We houden van Lily."

"Ze is zo cool. Als ze niet zo jong was geweest zou ze zo mijn beste vriendin kunnen zijn. Ik probeer ook niet te gek te doen, want dan denkt ze vast: ‘Jij bent oud, doe eens normaal’. Nee, alle gekheid op een stokje: ze speelt zó volwassen voor haar leeftijd", deelt Dunn een compliment uit.

Lees meer:
0 reacties