Hassani in de belangstelling: "Er waren opties, ook uit Nederland"

Samya Hassani bij Telstar
Samya Hassani bij Telstar Foto: © Orange Pictures

Telstar ging zaterdagmiddag hard onderuit tegen FC Twente. De ploeg uit Enschede wist zeven keer het net te vinden tegen de Witte Leeuwinnen. Een pijnlijke middag, zo zegt Samya Hassani bij ESPN.

"Je weet dat je tegen FC Twente een hele moeilijke hebt. Dan wil je eigenlijk de schade zoveel mogelijk beperken. Dat is helaas niet helemaal gelukt. In de laatste vijf minuten krijg je er nog twee om je oren. Dan ga je eraf", geeft de Marokkaanse aanvalster aan.

Zelf was Hassani nog dichtbij een treffer. De invalster trof de paal. "Het was mooi geweest, dan had ik een doelpuntje meegepikt. Het mocht niet baten helaas. Ik punterde 'm volgens mij. Ik dacht 'oh shit, ik kan schieten nu'. De aanname was goed, maar ik had het niet verwacht. Ik denk dat het daaraan lag", zegt Hassani, die zich deze interlandperiode weer mag melden bij Marokko.

"Ik vind het super leuk dat ik ben opgeroepen voor Marokko. Altijd leuk om weer voor mijn land uit te komen. Het was een teleurstelling dat ik niet mee naar het WK ging", is de Telstar-speelster eerlijk. "Ik was wel mee in de voorbereiding. En dan val je op het laatste moment af. Dat is jammer. We gaan in oktober weer voorbereiden op de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Daar focus ik me helemaal op."

Ze gaat verder: Of ik er nog lang mee heb gezeten dat ik niet meeging naar het WK? Jawel, maar gelukkig had ik lang vakantie", aldus Hassani, die deze zomer besloot haar contract bij Telstar te verlengen. "Ik heb het naar mijn zin hier. Misschien volgend jaar, misschien het jaar daarop", doelt ze op een eventuele transfer.

"Ik weet het niet, we gaan het lekker zien. Vooral genieten nu. Er waren zeker wat opties. Daar hoef ik niet heel diep op in te gaan. Uit Nederland, ja. Ik dacht: lekker een jaartje voetballen hier. Ik heb het naar mijn zin en ik ga er een mooi seizoen van maken", besluit Hassani.

Lees meer:
0 reacties