Harteveld-Minnaar ziet veerkracht: "Meiden hebben niet opgegeven"

Félicienne Harteveld-Minnaar (r.) in haar tijd bij FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar (r.) in haar tijd bij FC Twente Foto: © Pro Shots

Oranje O16 heeft woensdag een overwinning geboekt op het Mondial Football Montaigu-toernooi. Na een eerder 2-2 gelijkspel tegen Frankrijk werden er woensdag drie punten gepakt tegen de Mexicaanse leeftijdsgenoten: 1-2.

In het Stade Albert Robin keek de ploeg van coach Félicienne Harteveld-Minnaar na een kwartier spelen al tegen een achterstand aan. Pas laat in de tweede helft wist Oranje O16 het om te draaien. In de 74e minuut viel de 1-1. De bal ging op de stip na een overtreding op Otylia el Belati. Lina Touzani nam haar verantwoordelijkheid en schoot de penalty tegen de touwen. De Nederlandse ploeg werd daarna meerdere keren gevaarlijk. Pas in de extra tijd viel de 1-2.

El Belati kopte een vrije trap van Touzani binnen, waardoor Oranje het duel winnend afsloot. "We hebben niet ons mooiste spel gespeeld, maar we hebben weer superveel veerkracht getoond", was Harteveld-Minnaar na afloop trots in gesprek met OnsOranje. "De dingen die we in de rust hebben aangestipt, hebben we perfect opgepakt in de tweede helft. We hebben deze overwinning echt als team over de streep getrokken. De meiden hebben niet opgegeven. Ze hebben allemaal tot het eind gestreden", aldus de coach.

Oranje O16 speelt zondag de laatste wedstrijd van het Montaigu-toernooi, maar weet nog niet voor welke plaats ze gaan spelen en wie daarbij dan de tegenstander is. Vrijdag zijn de laatste poulewedstrijden en bij een gunstig resultaat in het duel tussen Frankrijk en Mexico speelt Oranje zondag de finale.

Lees meer:
0 reacties