Harteveld-Minnaar: "Zelf in mijn carrière nog nooit tegen gespeeld"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 is het vierlandentoernooi in Portugal goed begonnen. De jonge Leeuwinnen wonnen donderdag met 3-0 van het gastland.

Coach Félicienne Harteveld-Minnaar is tevreden met het optreden van haar ploeg. "Portugal zorgde voor een hoge weerstand. In het begin hadden de meiden wat moeite om de ruimtes te vinden, maar dat ging gedurende de wedstrijd steeds beter", analyseert ze op de website van OnsOranje.

Oranje O16 neemt het hierna nog op tegen Brazilië en Duitsland. Echte toplanden, zo weet Harteveld-Minnaar. "Het mooie van dit toernooi is dat we echte toplanden treffen. Brazilië is voor ons nog wat onbekender, daar heb ik zelf in mijn carrière nog nooit tegen gespeeld."

"Het is mooi dat die landen ook naar Europa komen om aan dit soort toernooien mee te doen. Ze brengen toch weer een hele andere voetbalcultuur met zich mee", zegt de coach. Zaterdag wacht het treffen met Brazilië. Oranje O16 hoopt te winnen, maar dat is niet het enige doel van het vierlandentoernooi: "Natuurlijk willen we alle wedstrijd winnen, maar we willen ook vooral werken aan onze speelstijl en de ontwikkeling van onze spelers. Dat gaat een beetje hand in hand."

Lees meer:
0 reacties