Harteveld-Minnaar tevreden na ruime zege: "Gaan we ook voor"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 is het Nordic Tournament goed begonnen. De jonge Leeuwinnen wonnen maandag met 5-0 van Denemarken.

De ploeg van coach Félicienne Harteveld-Minnaar begon goed aan de wedstrijd in Finland. Al na drie minuten was het raak, nadat Maud Koster binnen kopte. Oranje O16 had daarna veel de bal, maar wist geen tweede goal te maken. Pas in de tweede helft ging het weer lopen bij Nederland.

Otylia el Belati kopte de 2-0 binnen en zes minuten later maakte ze ook haar tweede van de avond. Oranje O16 zette vervolgens door. Na een ruim uur schoot invalster Ranneke Derks de vierde Oranje-goal binnen, waarna Liv Pennock in de blessuretijd voor de 5-0 tekende.

Harteveld-Minnaar heeft genoten: "We zijn erg tevreden. Het is heel fijn voor het zelfvertrouwen. We hebben aan het begin van dit seizoen uitgesproken dat we dit Nordic Tournament willen winnen. Daar gaan we ook voor", zegt ze tegenover OnsOranje.

Donderdag vervolgt Oranje O16 het toernooi. Dan is Engeland de tegenstander. "Dat is wel een niveautje hoger, echt een topland. Zij hebben ook 6-1 gewonnen, dus zij zitten ook in een goede flow. Het wordt een hele mooie uitdaging", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties