Harteveld-Minnaar tevreden na monsterzege: "Eerste keer met elkaar"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 heeft woensdagavond een zeer overtuigende zege geboekt op de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. In Oldebroek was de ploeg van coach Félicienne Harteveld-Minnaar met maar liefst 7-1 te sterk.

Oranje begon sterk en kreeg in het eerste kwartier al twee kansen. Na zeventien minuten spelen stond dan ook de verdiende 1-0 op het bord. PSV-aanvalster Ranneke Derks profiteerde van een foutje van de Tsjechische keeper. Niet snel daarna volgde de 1-1, maar de jonge Leeuwinnen lieten zich niet uit het veld slaan.

Nog voor rust werd het 3-1, via Rochelity Dap en Derks. In de tweede helft stond er geen maat op de jonge Leeuwinnen. Mila Wegerif scoorde op aangeven van Noah Bloem en Derks maakte haar tweede doelpunt na een uitstekende diepe bal. Na een klein uur spelen completeerde Derks uit de rebound haar hattrick. In de 59e minuut zette een speelster van Tsjechië met een eigen doelpunt de 7-1-eindstand op het bord.

De einduitslag zorgt voor tevredenheid bij Harteveld-Minnaar. "We speelden veel op hun helft. We hadden een redelijke start, maar soms wel wat moeite om de bal snel terug te veroveren als we hem kwijtraakten. We hebben in de rust aangegeven hoe we dat beter kunnen doen en dat hebben we in de tweede helft ook gedaan", zegt ze op de website van OnsOranje.

De coach zag veel zaken uit trainingen terug op het veld. "Ik heb veel mooie aanvallen gezien, goals uit het boekje. Veel aanvallen over de zijkant met overlap, daar hebben we ook op getraind. Daar zijn we heel blij mee", klinkt het.

Al met al was Harteveld-Minnaar tevreden: "Het is de eerste keer dat we met elkaar zijn, voor zes meiden was het de eerste interland. We hebben alle meiden minuten laten maken, zodat iedereen zich op dit niveau kon laten zien. Dat is super tof."

Lees meer:
0 reacties