Harteveld-Minnaar tevreden: "Dat wordt wel een ander kaliber"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 is met een goed gevoel begonnen aan het Nordic Tournament in Zweden. De eerste wedstrijd, tegen IJsland, werd donderdag gewonnen: 1-0.

De jonge Leeuwinnen begonnen sterk en konden een paar keer goed onder de druk uitspelen. Op een van de eerste momenten dat de IJslandse equipe probeerde op te bouwen, sloeg Oranje O16 toe. De opbouw werd onderschept en PEC Zwolle-linksbuiten Zoë Zuidberg profiteerde daar knap van: 1-0.

Daar bleef het, ondanks kansen voor Nederland, uiteindelijk bij. Bondscoach Félicienne Harteveld-Minnaar was na afloop zeer tevreden, maar zag ook verbeterpunten. "We speelden tegen een fysiek sterke ploeg, ze wilden echt op de duels spelen. Soms hadden we moeite om op tijd de diepte te bespelen", zegt ze op de website van OnsOranje.

Harteveld-Minnaar gaat verder: "Het was ook wel een zwaar veld om op te spelen, daar hadden we soms ook wat moeite mee, dus we hebben ook nog voldoende om aan te werken voor de volgende wedstrijd." Door de overwinning gaat Nederland het opnemen tegen de winnaar van Denemarken-Zweden. "De volgende tegenstander wordt wel een ander kaliber dan IJsland, dus we moeten hard aan de bak om die ook te winnen. We zijn heel blij dat we de eerste wedstrijd hebben gewonnen, maar we moeten ook een aantal dingen beter doen en daar gaan we aan werken de komende twee dagen. Het einddoel is om het toernooi te winnen en daar gaan we nog steeds voor", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties