Harteveld-Minnaar tevreden: "Dat is ook weer een les voor ons"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 heeft het vierlandentoernooi in Portugal afgesloten met een nederlaag. De leeftijdsgenoten van Duitsland bleken dinsdag te sterk: 1-4.

Lilli Becker bleek de grootste plaaggeest voor de jonge Leeuwinnen. Zij scoorde een hattrick. Oranje O16 deed via Maud Thomassen nog wat terug, maar Becker en een treffer van Amy Wrigge deden Oranje uiteindelijk de das om. Duitsland was sterk, zo zag ook coach Félicienne Harteveld-Minnaar. "We wisten vooraf dat ze in vergelijking met Portugal en Brazilië een stuk georganiseerder waren", zegt ze bij OnsOranje.

"Dat vereiste voor ons iets meer creativiteit om onder hun druk uit te voetballen", kaart Harteveld-Minnaar aan. "Dat lukte in het begin wat moeizamer, ze wonnen veel duels en tweede ballen. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwamen we beter in ons spel. In de rust hadden we ook helemaal geen slecht gevoel."

"We dachten dat we snel de 1-2 gingen maken en dan zaten we weer in de wedstrijd. Dat lukte ook wel, maar na die goal zakte het bij ons wat in", zegt de coach. Ondanks de nederlaag houdt Harteveld-Minnaar een positief gevoel over aan het toernooi in Portugal. "Duitsland is gewoon wereldtop, dat is ook weer een les voor ons. Dat is helemaal niet erg."

"De meiden zijn nu heel teleurgesteld, dat is ook goed. Maar we hebben hele goede dingen laten zien in dit toernooi", geeft Harteveld-Minnaar aan. "Aan de bal, in het verdedigen. Vandaag was net een stapje hoger, maar dat nemen we ook weer mee. Dat gaan we gewoon beter doen in de volgende wedstrijden."

In maart speelt Oranje het Mondial Football Montaigu-toernooi in Frankrijk. De ploeg treft daar onder andere het gastland en Mexico. "Dat zijn hele goede landen voor ons. Heel divers, met allemaal verschillende soorten weerstand. Daar kijken we zeker naar uit met elkaar", besluit de coach.

Lees meer:
0 reacties