Harteveld-Minnaar baalt na verlies in finale: "Het is heel zonde"

Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente
Félicienne Harteveld-Minnaar in haar tijd als speelster van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Oranje O16 is er woensdag niet in geslaagd om de finale van het Nordic Tournament te winnen. De ploeg van coach Felicienne Harteveld-Minnaar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in Noorwegen: 2-1.

Oranje O16 kwam na negen minuten op voorsprong via Zoë Zuidberg. Noorwegen kwam daarna terug via spelhervattingen. Via een hoekschop zorgde Henny Thorhallsson in de 38ste minuut voor de gelijkmaker en drie minuten kwam Oranje zelfs op achterstand toen Anny Kerim-Lindland uit een inworp de 1-2 tegen de touwen werkte.

In de tweede helft kreeg de ploeg genoeg kansen, maar de bal wilde er niet in. Daardoor moest Oranje O16 genoegen nemen met een tweede plek op het Nordic Tournament. Volgens Harteveld-Minnaar was de nederlaag in de finale onnodig: "Noorwegen is eigenlijk bijna niet gevaarlijk geweest, alleen uit een aantal standaardsituaties", reageert ze bij OnsOranje.

"We speelden wel iets slordiger dan tegen Zweden en we hadden ook meer kansen gekregen als we ons beste spel hadden gespeeld. Noorwegen is de tweede helft amper op onze helft geweest, dus het is heel zonde", aldus de coach. Toch is ze blij met het leerproces. "De meiden zijn heel teleurgesteld, maar ik ben heel erg trots."

"Ze hebben deze week en heel dit seizoen hele grote stappen gemaakt. Volgend seizoen gaan ze door naar de onder 17, dan spelen ze voor het eerst een EK-kwalificatie. Voor nu is het vervelend, maar in die kwalificatie gaan momenten als deze ze echt sterker maken. Dat is een geluk bij een ongeluk misschien", aldus Harteveld-Minnaar.

Lees meer:
0 reacties