Hamraoui (PSG) vraagt om rust in eerste reactie na zware mishandeling

Kheira Hamraoui
Kheira Hamraoui Foto: © Pro Shots

Paris Saint-Germain-speelster Kheira Hamraoui, die twee weken geleden werd mishandeld in Parijs, heeft dinsdag voor het eerst gereageerd. De 31-jarige Française vraagt om rust, ook in het belang van het onderzoek.

Aminata Diallo
PSG-speelster aangehouden na aanval gemaskerde mannen op ploeggenoot Lees ook

Saïd Harir, de advocaat van Hamraoui, zegt dinsdag in een verklaring dat de middenvelder erop aandringt dat haar privacy wordt gerespecteerd, net als haar keuze om voorlopig te zwijgen over deze heel lastige zaak. "Het was een zeer gewelddadige aanval", zo vertelt de advocaat van Hamraoui. "De aanvallers sloegen haar vooral op haar benen en voeten, wat zeer duidelijk aangeeft dat ze haar professionele carrière wilden schaden."

Hamraoui werd in de nacht van 4 op 5 november door twee gemaskerde mannen uit een auto gesleept en met een ijzeren staaf op haar handen en benen geslagen. Hamraoui heeft aanzienlijke fysieke en psychische schade opgelopen door de aanval. "Ze stelt al haar vertrouwen in de rechercheurs die het onderzoek in alle rust moeten kunnen uitvoeren, zodat de daders zo snel mogelijk kunnen worden gearresteerd."

De 36-voudig international was met Aminata Diallo en een andere teamgenote op weg naar huis na een teametentje. Ze moest in het ziekenhuis verschillende hechtingen laten zetten. Vorige week werd Diallo aangehouden, omdat ze ervan werd verdacht het plan voor de aanval op haar ploeggenote te hebben beraamd. Afgelopen donderdag kwam de middenveldster vrij.

Lees meer:
0 reacties