Hamraoui haalt keihard uit: "PSG heeft mij geprobeerd te vernietigen"

Kheira Hamraoui, hier nog als speelster van Paris Saint-Germain
Kheira Hamraoui, hier nog als speelster van Paris Saint-Germain Foto: © BSR Agency

Kheira Hamraoui tekende deze zomer een contract bij Club América. In Mexico wil de Franse middenveldster een lastige periode achter zich laten.

In gesprek met AFP haalt Hamraoui hard uit naar haar oude club, Paris Saint-Germain. "PSG heeft mij in de steek gelaten en geprobeerd mij te vernietigen", zegt de middenveldster. Daarmee wijst Hamraoui vooral op de gebeurtenissen rondom de aanval door twee gemaskerde mannen in november 2021.

Na een feest werd ze destijds aangevallen, toen Hamraoui met Aminata Diallo en een andere ploeggenote in een auto zat. De gemaskerde mannen trokken Hamraoui uit de auto, waarna de Franse speelster werd geslagen met een metalen staaf. Daarna volgden er meerdere verdenkingen en arrestaties, waaronder die van Diallo.

"Ik vond het vreselijk dat de club het niet voor mij opnam. Niemand sprak meer met mij, ook ploeggenotes niet. Paris Saint-Germain had maar één doel: mij er zo snel mogelijk uitwerken, mij na de aanval psychologisch te mishandelen", is ze duidelijk. Hamraoui gaat verder: "Als je het verschil nu ziet van hoe ik hier in Mexico ben onthaald... Zo warm. Dit is ten minste een ‘gezonde’ omgeving. Dat was Parijs niet. Daar heb ik louter traumatische momenten meegemaakt. In Frankrijk kon ik niets meer goed doen."

Ze verwacht niet dat er nog een terugkeer in het Franse nationale team in zit. "Mijn droom is echt om ooit terug te keren, maar die hoop is denk ik vervlogen. Ik ging al niet mee naar het WK op zogenaamde ‘sportieve’ gronden. Maar hopelijk komen de mensen in Frankrijk ooit nog tot inkeer. Ik weet wel zeker: als ik Zweeds, Engels of Spaans was geweest, zou ik nooit zo verwaarloosd zijn door mijn bond of mijn club. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog één keer: in Frankrijk houden we niet van slachtoffer."

Lees meer:
0 reacties