Gwyneth Hendriks: "We hebben lekker aan de telefoon lopen janken"

Gwyneth Hendriks aan de bal namens PSV
Gwyneth Hendriks aan de bal namens PSV Foto: © Orange Pictures

Gwyneth Hendriks kan mogelijk haar debuut gaan maken voor de OranjeLeeuwinnen. De verdediger van PSV werd deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen door bondscoach Andries Jonker.

“Toen ze vertelden dat ik bij de definitieve selectie zat, sprongen de tranen gelijk in mijn ogen. Eindelijk was het gelukt, het was zover”, vertelt Hendriks op de clubwebsite van PSV. “We hebben niks gezegd, maar het team had wel sterke vermoedens. We kwamen natuurlijk allebei met een big smile terug bij de lunch. Ik heb wel meteen met m’n ouders gebeld. We hebben lekker even aan de telefoon lopen janken."

Ze vertelt dat ze vooral heel veel zin heeft in het avontuur. “Het is dé plek waar je je kan meten met de allerbeste. Daar heb ik erg veel zin in. Natuurlijk brengt dat enige spanning met zich mee, maar dat is vooral gezonde spanning.”

Het is een bijzondere tijd voor Hendriks. Een aantal weken geleden zette ze haar krabbel onder ene nieuw contract tot 2028. “Ik heb nog geen nieuwe doelen nodig", lacht ze, “Eerst maar eens mijn debuut maken voor Oranje en kampioen worden met PSV.”

Lees meer:
0 reacties