Gwyneth Hendriks lacht: "Het heeft me een heel seizoen gekost"

Gwyneth Hendriks aan de bal namens PSV
Gwyneth Hendriks aan de bal namens PSV Foto: © Orange Pictures

Mede dankzij een goal van Gwyneth Hendriks won PSV afgelopen zaterdag met 5-0 van Telstar. De captain van de Eindhovenaren was dolblij met haar treffer.

"Ik sta eindelijk op het formulier, dat is wel heel fijn. Het heeft me een heel seizoen gekost. Dit is wel extra lekker. Ik hoop dat dit een voorbode is voor dit seizoen", reageerde Hendriks na afloop voor de camera's van ESPN. "Het moet gewoon een keer goed vallen en vandaag (zaterdag, red.) viel het goed. We hadden een kleine switch. Ik zei: 'laat mij maar een keer naar die tweede paal'. Het ging goed, ik schiet 'm erin."

"Toch wel lekker, hé", lacht Hendriks. "Ik bleef rustig en hij zit erin. Lekker. Als je zo de competitie begint... Als je dit vooraf had gezegd, had ik ervoor getekend", was de aanvoerster tevreden. "Het was warm vandaag, dus om negentig minuten gas te geven, dat is ook lastig. Ik denk dat we hele goede dingen hebben laten zien."

De verdedigster zag wel dat PSV ook wat kansjes weggaf. "Het mag ons niet gebeuren. Je weet dat er af en toe een bal die ze vooruit schieten zo kan vallen. Ik denk dat wij eigenlijk met 2-0, 3-0 de rust in hadden moeten gaan. Wij hebben ook een paar kansen laten liggen. In de tweede helft zie je gewoon hoe fit we zijn, dat we aan het eind nog gas kunnen geven. Ik denk dat dat tekenend is voor de groep. De energie die we hebben laten zien, alleen maar mooi."

"Wat onze doelstelling is? We zijn met een proces bezig. Ik heb heel veel vertrouwen in het team. Ik denk dat er heel veel vertrouwen is bij de club, bij het team zelf. We gaan niet van de daken schreeuwen wat we allemaal willen. We moeten elke week bezig zijn met een stapje beter worden. Daar geloof ik in. Dan gaan we zien waar we staan", aldus Hendriks.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand