Grote stap voor Excelsior: "Belangrijke stap in de ontwikkeling"

Logo Excelsior
Logo Excelsior Foto: © Pro Shots

Excelsior is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Kralingers gaan het nieuwe voetbaljaar in met een grote verandering: Excelsior zal dit seizoen voor het eerst volledig geïntegreerd worden binnen de BVO Excelsior en onder de verantwoordelijkheid vallen van Nicole Deurholt.

"De integratie van de aparte Stichting Excelsior Rotterdam Vrouwen naar de BVO Excelsior is een belangrijke stap in de ontwikkeling die momenteel intern plaatsvindt. Excelsior is in vele opzichten een platform voor ontwikkeling en gelijke kansen", reageert Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior, op de clubwebsite.

Hij vervolgt: "Dat geldt niet alleen voor onze mannen en jongens, maar ook zeker voor onze vrouwen en meiden. De integratie van onze vrouwentak biedt ons de kans onze organisatie nog beter vorm te geven, het draagvlak binnen de hele club te vergroten en talentvolle mensen nieuwe kansen te bieden."

"Nicole Deurholt is inmiddels ruim vijf jaar werkzaam bij Excelsior en kent de club vanuit verschillende afdelingen en geledingen. Met haar achtergrond in marketing en strategie is ze als geen ander in staat is ons verhaal te vertellen. Dat zullen we de komende tijd hard nodig hebben om hier een succes van te maken", aldus Bovenberg.

Ook Deurholt is trots op de stap binnen Excelsior. "De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal gaat momenteel in een rap tempo. Op alle fronten vinden bewegingen plaats die het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau zullen tillen."

"Je merkt dat alle clubs inzien dat ook vrouwenvoetbal onderdeel is van het huidige voetballandschap", gaat ze verder. "Het afgelopen EK in Engeland heeft laten zien dat het vrouwenvoetbal een enorme aantrekkingskracht heeft, onder meer door het Wembley stadion te vullen met 87.000 toeschouwers voor de finale tussen Engeland en Duitsland. De finale werd daarnaast door miljoenen Nederlanders bekeken."

Ook groeit het vrouwenvoetbal op commercieel vlak. "Die commerciële groei is enorm belangrijk", weet Deurholt. "De selectie van de Oranjeleeuwinnen bestond bijna voor de helft uit speelsters die actief zijn in de Eredivisie Vrouwen."

Ze vervolgt: "Het is dus zaak om de competitie sterker te maken, zodat deze meiden zich blijven ontwikkelen om mee te doen op internationaal niveau. Ons streven als Excelsior is om hier een prominente rol in te gaan spelen."

"Om dit te realiseren is commerciële groei essentieel en ongelooflijk interessant voor bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van vrouwen en vrouwenvoetbal. Iedereen binnen de club gelooft in de toekomst van het vrouwenvoetbal, maar we hebben ook echt de hele Excelsiorfamilie nodig om hier een succes van te maken."

"Wat dat betreft is dit een prachtig voorbeeld waarin we laten zien dat al onze entiteiten elkaar versterken door met elkaar samen te werken. Van Foundation tot Events, alle labels zetten zich maximaal in om de vrouwen naar een volgend niveau te tillen", besluit Deurholt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand