Groenewegen na nederlaag: "Er was een soort van ruzie onderling"

Lynn Groenewegen (Excelsior) wordt toegesproken door Fijke Hoogendijk
Lynn Groenewegen (Excelsior) wordt toegesproken door Fijke Hoogendijk Foto: © BSR Agency

Excelsior ging zondag hard onderuit in het duel met FC Twente. De Kralingers stonden na iets meer dan een halfuur spelen al op een 4-0 achterstand.

Na de pauze liep het beter bij Excelsior, dat in de tweede helft nog maar één tegentreffer om de oren kreeg. "Het gebeurt bij ons vaker. We hebben in de rust afgesproken dat we gewoon wat meer druk erop gingen zetten. We hadden veel discussies", geeft Lynn Groenewegen aan bij ESPN.

"Er was een soort van ruzie onderling, wat we nou gingen doen: inzakken of doorstappen. We hebben toch afgesproken om door te stappen. Je ziet dat het dan wel beter gaat", aldus de middenveldster. Daarna krabbelt ze ietwat terug: "Ruzie is een groot woord, meer heftige discussies. We gingen door elkaar heen praten. Zulke dingen moet je een keer hebben om beter te kunnen voetballen."

In de eerste helft liep het niet goed bij Excelsior. "We zouden 5-3-2 gaan staan. Ik kreeg te horen dat ik soms iets te hoog stond. Het was ook een beetje mijn fout", is Groenewegen schuldbewust. "Maar ik ben van nature een speelster die vooruit druk wil zetten. Dat gebeurde alleen door mij. Sommigen vonden dat de achterste lijn niet doordrukte, sommigen vonden dat ik te hoog stond. Daar ging het een beetje over."

Of Groenewegen zich kon vinden in de kritiek? "Ja, zeker. Ik kreeg het van zowel de coach als de speelsters te horen. Ries (Richard Mank, red.) begon er gelijk over. Daarna zeiden een paar anderen het ook. Een paar anderen waren het ook eens met mij. We hadden een beetje twee kampen van 'wat gaan we nou doen?'"

In de tweede helft kregen Excelsior de neuzen dezelfde kant op. "Soms heb je even wat strijd nodig om er met z'n allen uit te komen. Dat is nu gebeurd. Het ging in de tweede helft wel beter", aldus Groenewegen, die zelf de tweede Rotterdamse goal scoorde: "Ik dacht: 'fack it, ik ga nog even een sprintje zetten'. Het was écht een heerlijk balletje van Kate (Kathelyn Hendriks, red.), echt perfect op maat. Blij mee."

Lees meer:
0 reacties