Groenewegen geniet van baan bij Excelsior: "Een goede afleiding"

Lynn Groenewegen in gesprek met Excelsior-trainer Richard Mank
Lynn Groenewegen in gesprek met Excelsior-trainer Richard Mank Foto: © Orange Pictures

Lynn Groenewegen is niet alleen als voetbalster actief voor Excelsior. De 19-jarige middenveldster is daarnaast ook medewerker van de Excelsior Foundation.

Daar werkt ze met kinderen uit groep zes, zeven en acht, als onderdeel van het project 'Playing for Success'. Groenewegen begeleidt kinderen die behoefte hebben aan een duwtje in de rug. "Een jongetje dat ik begeleid kwam nogal onzeker bij ons binnen. Hij moest in het begin vaak huilen", blikt ze terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Groenewegen vertelt verder: "Als ik aan hem vroeg of hij zin had om mee te doen met voetballen, dan antwoordde hij altijd hetzelfde. Nee, dat kan ik niet. We zijn met hem aan de slag gegaan. Inmiddels zijn we een paar weken verder. Als hij nu binnenkomt, is het eerste wat hij zegt: Kom, we gaan voetballen. Ik zie echt een ander kind terug. Prachtig! Nu ik daarover vertel, staat het kippenvel op mijn armen", klinkt het trots.

"Toen één van de kinderen voor het eerst klassikaal door ons werd aangesproken, praatte zij niet terug. Dat durfde ze niet", weet Groenewegen nog. "Of ze praatte wel, maar heel zachtjes. Sinds kort zien we vooruitgang. Als we haar nu de beurt geven, praat ze een stuk luider. Ze heeft nu meer zelfvertrouwen. Onlangs stak ze uit zichzelf haar vinger op. Echt prachtig dat ze dat nu durft", zegt de middenveldster, die volop geniet van haar job.

"Ik vind het leuk om kinderen iets te leren. Om ze te helpen in hun ontwikkeling. Bijzonder dat ik daar nu mijn steentje aan bij mag dragen. Werken bij de Excelsior Foundation geeft mij voldoening. Het is bovendien heel leerzaam", aldus Groenewegen, die in de zomer van 2022 overkwam van Feyenoord.

Eén dag in de week is Groenewegen actief voor de Excelsior Foundation. "Aan het eind van de dag ben ik best wel moe. Elk kind vraagt aandacht op zijn of haar eigen manier. De één wordt snel boos. De ander begint te huilen. Het kost even tijd om van elk kind te achterhalen hoe je hem of haar het best kunt benaderen. Maar ik krijg er ook veel energie van. Ik geniet van elke glimlach op hun gezicht. Dit is voor mij een goede afleiding. Ik vind het een prachtige baan. Echt, ik word er heel blij van."

Lees meer:
0 reacties