Groenendijk van amateurs naar Eredivisie: "Zaten met vragen"

FC Utrecht trok afgelopen zomer enkele speelsters van amateurclubs aan. Eén van hen was Tami Groenendijk, die de overstap van Saestum maakte.

"Je rijdt naar het stadion toe en dan denk je van, wow hier ga ik spelen", vertelt Groenendijk in gesprek met RTV Utrecht, doelend op De Galgenwaard. "Dan heb je echt wel het gevoel dat je een stap naar een profclub gaat maken." Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal in de Domstad, snapt dat het een grote stap was voor Groenendijk.

"Ze ging van twee keer trainen naar vijf á zes keer trainen. Ik vroeg me af of ze bijvoorbeeld de intensiteit aan kon, het is natuurlijk een enorme verandering", weet de voormalig voetbalster. "Daarnaast natuurlijk het mentale stuk. Ze ging van het sportpark van Seastum naar spelen in een stadion tegen Feyenoord met 14.000 man, een hele andere omgeving.

"Er waren best wel wat vragen over die meiden waarmee we zaten", erkent Peeters. "Maar we hebben ook heel duidelijk tegen die meiden gezegd dat ze zichzelf de tijd moesten gunnen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties