Jackie Groenen beseft: "Het moet voor hen iets magisch zijn"

Jackie Groenen in het shirt van Paris Saint-Germain
Jackie Groenen in het shirt van Paris Saint-Germain Foto: © Orange Pictures

Het is komende week erop of eronder voor de OranjeLeeuwinnen. In de komende interlandperiode moet de ploeg van bondscoach Andries Jonker zich proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen.

De Spelen, dit jaar in Parijs, leven. Dat merkt Jackie Groenen bij haar ploeggenoten van Paris Saint-Germain. "Ik kan me goed voorstellen hoe uitzonderlijk het moet zijn als je hier bent opgegroeid en de Spelen worden in je eigen stad georganiseerd. Dat is echt ongelooflijk bijzonder. Het moet voor hen iets magisch zijn", zegt de middenveldster in gesprek met De Telegraaf.

Ook voor Groenen zou het bijzonder zijn om in 'haar' Parijs mee te doen aan het grootste sportevenement ter wereld. Soms denkt ze er al aan. "Dat kan ook haast niet anders, want je wordt er bijna dagelijks op allerlei manieren mee geconfronteerd", aldus Groenen, die weet dat er een verschil is met haar Franse ploeggenoten: "Zij zijn als organisator van de Spelen verzekerd van deelname."

De OranjeLeeuwinnen, met Groenen in de selectie, moeten dat ticket komende periode gaan pakken. Dat kan aanstaande vrijdag al, door te winnen van Spanje, Mocht dat niet lukken, dan is er een 'ontsnappingsroute'. Als Oranje verliest van Spanje, maar Frankrijk van Duitsland wint, dan krijgen de Leeuwinnen in de troostfinale tegen Duitsland nog een kans op deelname aan de Spelen.

Lees meer:
0 reacties