Groenen weet: "Bij België zat er geen druk achter die wedstrijd"

Jackie Groenen
Jackie Groenen Foto: © Pro Shots

Vrijdagavond begint Oranje aan de Nations League. De Leeuwinnen van coach Andries Jonker nemen het in Leuven op tegen België. Schotland en Engeland zijn de andere tegenstanders in de poule.

Een moeilijke poule, zo oordeelt Jackie Groenen. "Het zijn sterke tegenstanders. Schotland, dat vind ik altijd moeilijke wedstrijden, België, altijd moeilijke wedstrijden en we hebben natuurlijk Engeland. Het is geen makkelijke poule. Dat is ook een beetje het idee van de Nations League, denk ik. We spelen alleen nog maar mooie wedstrijden", zegt de middenveldster bij ESPN.

Ze voelt zich goed. "Het gevoel in de groep is goed. Het is fijn dat het zo snel weer doorgaat", aldus Groenen. Ze gaat verder: "Het is wel een druk programma aan het worden, maar het is wel leuk. Het zijn wel wedstrijden waarin je er moet staan. Je kunt wat minder dingen uitproberen, door het programma. Maar het is leuk, ook voor het publiek."

In aanloop naar het WK was België de tegenstander in de uitzwaaiwedstrijd. Toen won Oranje met 5-0. Wordt het vrijdag weer zo'n wedstrijd? "Ik denk dat dat een hele andere wedstrijd was. Wij zaten in de voorbereiding, voor België zat er geen druk achter die wedstrijd. Een paar meiden waren van tevoren al op vakantie, zij kwamen terug voor die wedstrijd. Ik denk dat het een heel ander gevoel is."

"Er zijn wat sterke speelsters terug die wel meedoen. Ik denk dat het een hele andere wedstrijd wordt dan die we in de voorbereiding hebben gespeeld. Ik hoop wel dat we de wedstrijd kunnen domineren. Of wij de favoriet zijn? Ik denk het wel, maar ik denk ook dat dit nooit een makkelijke wedstrijd is", aldus de speelster van Paris Saint-Germain.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand