Groenen weer terug: "Mijn neus begon te bloeden van al het testen"

Jackie Groenen in de wedstrijd tegen Zwitserland
Jackie Groenen in de wedstrijd tegen Zwitserland Foto: © Orange Pictures

Jackie Groenen keerde zondag weer terug in de basisopstelling van de OranjeLeeuwinnen, na bijna een week in isolatie. De middenveldster heeft naar eigen zeggen een 'heel hectische tijd' met veel verdriet achter zich liggen.

Groenen testte na de wedstrijd tegen Zweden positief op het coronavirus en moest daardoor in isolatie. Ze had nauwelijks klachten, maar mocht niet aansluiten bij de selectie omdat er geen negatieve test kwam.

Daardoor trainde de middenveldster alleen met een bal. "Ik heb heel veel op en neer gerend", vertelt ze aan NU.nl. Groenen was na afloop van het duel met Zweden haar stem kwijt en daarna volgde een snotneus. Voor de zekerheid nam ze een coronatest af en die bleek positief.

"Ik was heel erg verrast. Ik had dit niet zien aankomen en voelde me vrij fit, op een verkoudheid na", zegt Groenen. "Het was heel shit. Ik kan er niet meer van maken. Maar je doet wat het beste is voor het team. Het belangrijkste is dat je andere mensen niet aansteekt. Maar het heeft mij wel veel pijn gedaan."

De coronaperikelen zorgden voor emoties bij de speelster van de OranjeLeeuwinnen. "Ik was heel blij na de wedstrijd, maar daarna heel verdrietig. Dat heeft wel wat met me gedaan. Ik heb nog niet zo vaak een toernooi met zoveel emoties meegemaakt."

Groenen vreesde er zelfs voor dat het toernooi voor haar voorbij was: "Ik had iedere dag stress. Zoiets kan. Het team heeft me ontzettend gesteund. Ze waren heel erg lief en hebben me erdoorheen gesleept."

Elke dag volgde er een coronatest, maar die bleef negatief. "Ik kan je vertellen dat mijn neus begon te bloeden van al het testen", aldus Groenen, die vrijdag weer kon aansluiten bij de selectie.

Zondag stond ze in de basis tegen Zwitserland (4-1 overwinning). "Het is heel lekker om terug te zijn Ik ben wel moe, maar het was warm en ook best een pittige wedstrijd", besluit Groenen.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand