Groenen: "Voor mij was de vraag: hoe lang wil ik daar op wachten?"

Jackie Groenen in actie namens Paris Saint-Germain
Jackie Groenen in actie namens Paris Saint-Germain Foto: © Pro Shots

Na drie seizoenen vertrok Jackie Groenen afgelopen zomer bij Manchester United. De Nederlandse middenveldster tekende een contract bij Paris Saint-Germain.

"Ik heb het heel erg goed naar mijn zin gehad en vond het oprecht een hele moeilijke stap om daar weg te gaan. Ik was zo op mijn gemak in Manchester, het voelde heel erg als thuis", is Groenen open in gesprek met De Contractspeler van VVCS. "Ik had daar mijn leven helemaal opgebouwd, met alle mensen en rituelen die daarbij horen."

"Maar hoe moeilijk ik het ook vond om weg te gaan, ik wilde wel heel graag terug naar de Champions League en dit leek mij het juiste moment", gaat de middenveldster verder. Met United lukte het haar niet om het Europese toernooi te bereiken. "Mijn eerste seizoen was ook het eerste seizoen van de club op het hoogste niveau in Engeland, de WSL. Maar we draaiden wel meteen bovenin mee, wat natuurlijk een prestatie op zich was."

"En we deden het elk seizoen heel erg goed, maar op het einde lieten we de punten steeds liggen. Telkens waren we zo dichtbij en dacht ik: oké, volgend jaar gaat het ons wel lukken om de Champions League te halen", bleef Groenen positief. Na vorig seizoen was ze echter niet meer zo zeker: "Ik weet zeker dat het ze snel gaat lukken, maar voor mij was de vraag: hoe lang wil ik daar op wachten?"

"Het was alweer vijf jaar geleden dat ik Champions League had gespeeld, dus ik vond het tijd om die stap te maken en ben blij met mijn beslissing, hoe moeilijk dat ook voor me was. Iedereen in Engeland was heel erg teleurgesteld, vooral omdat het zo onverwacht kwam. Ik had ook niemand vooraf op de hoogte gesteld, omdat ik er zelf helemaal niet meer op had gerekend", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand