Groenen vertelt: "Wilde de eerste worden die bij de jongens bleef"

Jackie Groenen speelde in de jeugd lang bij de jongens. Tegenover de KNVB laat ze weten wat ze daar zo mooi aan vond.

De middenveldster geeft aan dat ze het voetballen bij de jongens altijd superleuk heeft gevonden. “Ik zei vroeger altijd: ‘Ik wil de eerste worden die ooit bij de jongens blijft voetballen, al is het bij een amateurclub. Op een gegeven moment word je wat ouder en kwam een Duitse club langs of ik de Bundesliga wilde spelen. Dan ga je toch denken en toekomstplannen maken. Maar ik vond het geweldig bij de jongens.”

Wel geeft ze aan dat er verschillen zijn met het heden. “Ik was toen een iets andere speler dan nu. Destijds was ik veel aan het pielen en veel dribbelen. Als ik dan iemand kan uitspelen dan deed ik dat echt bewust. Dus dat werd of vechten of de trainer haalde mij er even uit. Ik speelde gewoon heel graag voetbal.”

Ook weet de OranjeLeeuwin uit te leggen waarom ze er zoveel plezier uithaalde. "Ik vond het superleuk om te doen. Ik was met mijn vrienden, met mijn clubje. Je was altijd met de mensen waar je toch bij had willen zijn. Ik vond het wel altijd leuk om te laten zien dat ik erbij hoorde. Zeker viel het nog op dat er een meisje in het team zat. Dat was heel anders dan nu. Ik vond het dan altijd wel leuk om mezelf te laten zien. Ook de jongens deden nooit gek omdat wij erbij waren”, aldus de huidig speelster van Paris Saint-Germain.

Lees meer:
0 reacties