Jackie Groenen: "Hij zei dat ik alleen maar stond te bibberen"

Jackie Groenen
Jackie Groenen Foto: © Pro Shots

Jackie Groenen heeft al een hele carrière achter de rug met successen bij topclubs als Chelsea en Manchester United en natuurlijk de OranjeLeeuwinnen. In de serie Dromen van Oranje is Dromen van Voetbal gaat ze in op waar het allemaal voor haar begon.

"Ik weet nog dat ik het altijd koud had", begint Groenen. "Ik was heel iel en heel klein en mijn vader zei altijd dat ik alleen maar te bibberen stond. Maar ik wilde heel graag voetballen, mijn vader was een voetballer en ook mijn zus ging voetballen. Ik volgde alles wat zij deed dus ik wilde ook voetballen."

"Ik denk de eerste herinnering aan het voetbal was wel bij mijn vader in het stadion", gaat ze verder. "Hij was toen al een beetje aan het uitbollen bij Hoogstraten in België. Dat was wel altijd een heel leuke sfeer, in een oud Belgisch stadion. We gingen ook altijd wel voetballen in de huiskamer, en lampen kapot schieten met mijn zus."

"Ik zei op een gegeven moment gewoon 'Merel (haar zus red.) zit op voetbal, ik wil dat ook'", legt de middenveldster uit. "Ik ging heel vroeg al bij de kabouters, ik denk toen ik drie of vier was. Mijn vader zei toen al, als we het doen, dan doen we het goed. Als je gaat trainen ga je ook wel echt trainen en niet lopen klooien."

Lees meer:
0 reacties