Groenen over Lieke Martens: "Gun haar de rust die ze daarin zoekt"

Lieke Martens, Jackie Groenen en Victoria Pelova
Lieke Martens, Jackie Groenen en Victoria Pelova Foto: © Orange Pictures

Na komende dinsdag is Lieke Martens niet langer international van Nederland. De 31-jarige aanvalster heeft besloten te stoppen. Momenteel zit ze in haar laatste kamp met Oranje, vrijdagavond speelt ze haar laatste wedstrijd.

De Leeuwinnen hopen haar een mooi afscheid te bezorgen. "Het is een bijzonder kamp, Lieke haar laatste. Dat voel je op een bepaalde manier natuurlijk wel", geeft Jackie Groenen aan bij de persconferentie. "Het is heel bijzonder. ze heeft heel veel mooie dingen mee mogen maken. We zijn er mee bezig dat we goed gaan voetballen en dat ze op die manier een goed afscheid krijgt."

Groenen weet hoe belangrijk Martens is geweest voor Oranje. "Wat je vooral voelt is dat je wil dat ze een goed afscheid heeft en dat ze een fijne laatste week heeft met ons. Als groep kunnen we daar vooral aan bijdragen door te winnen en haar goed in haar spel te brengen. Ik hoop dat ze heel erg kan genieten van deze laatste dagen."

De twee spelen samen bij Paris Saint-Germain en kunnen het goed met elkaar vinden. De keuze van Martens kwam dan ook niet als een verrassing voor Groenen. "Ik wist wel dat Lieke er al wat langer over na aan het denken was. Toen ze er voor het eerst mee kwam, wist ik wel dat ze daar lang en goed over na had gedacht. Ik denk dat ze een weloverwogen keuze heeft gemaakt, dat ze daar al een tijdje mee bezig is. Ik gun haar de rust die ze daarin zoekt."

Lees meer:
0 reacties