Groenen: "Onze band is voor sommige mensen moeilijk te begrijpen"

Jackie Groenen is sinds 2016 international van Oranje en speelde al 112 interlands voor de Leeuwinnen. De middenveldster had dat allemaal niet kunnen bereiken zonder de steun van haar familie. 

"Ik ben heel close met mijn familie", vertelt Groenen voor de camera's van de KNVB. "Wij hebben onderling een band die voor sommige mensen moeilijk te begrijpen is. We hebben alles samen gedaan, we hebben alles samen opgebouwd. Dingen die ik nu haal is ook dankzij mijn zus en mijn vader. En mijn moeder liet altijd alles maar toe."

"Mijn vader was echt obsessed met voetbal", vervolgt Groenen. "Toen ik mijn eerste stap naar Duitsland maakte zat ik ook al op de middelbare school. Mijn moeder was hoogleraar, dus die vindt school heel belangrijk. Als ik dan op zondag had gespeeld, zei mijn vader dat ik op maandag wel thuis kon blijven om uit te rusten. Mijn moeder vond alles goed, zolang mijn punten goed bleven. We hebben het echt samen gedaan en daarmee echt een band ontwikkelt die echt uitzonderlijk is."

Lees meer:
0 reacties