Groenen: "Men moest ons niet scheiden, dat werd altijd schoppen"

Jackie Groenen heeft een bijzondere jeugd achter de rug. De voetbalster brak al snel door, maar speelde daarvoor lange tijd met uitsluitend jongens én haar zus.

"Het is heel snel gegaan en het vrouwenvoetbal heeft zich snel ontwikkeld. Maar ik groeide op met jongens, een vaste groep en iedereen wist wie we waren. Ook m'n zus zat erbij. Men moest ons niet scheiden, want dat werd altijd schoppen", zegt Groenen voor de camera's van de KNVB.

Ze kwamen elkaar op het veld vaak tegen. "Zij was een verdedigende middenvelder en ik een aanvallende middenvelder. En ik pingelde veel en mijn zus hield daar niet van. De jongens lieten dat wel gaan, maar zij schoffelde gewoon. Na het veld was het allemaal wel weer prima."

Het talent van de zusjes was eminent. "We werden ook vaak kampioen. Daardoor mochten we als amateurclub ook tegen RKC Waalwijk en Willem II voetballen, dus dat was best wel een bijzondere ontwikkeling. Dat was hartstikke leuk. Onze jongens werden ook gescout door Willem II en toen viel het allemaal een beetje uit elkaar."

Lees meer:
0 reacties