Groenen: "Ik was helemaal van slag toen Engeland de 0-6 maakte"

Jackie Groenen op de training van de OranjeLeeuwinnen
Jackie Groenen op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Jackie Groenen ging eind vorig jaar viraal door haar rollercoaster aan emoties bij de wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en België. De middenveldster moest geblesseerd toekijken en zag vanaf de tribune 'het wonder van Tilburg' gebeuren.

"Ik was op een stoel met een deken over mijn schoot Schotland-Engeland aan het volgen. Ik wilde wel naar onze wedstrijd kijken, maar ik was helemaal van slag toen Engeland in Glasgow de 0-6 maakte", geeft Groenen toe in gesprek met De Telegraaf. "Omdat mijn Twitter feed sneller was dan de andere apps, schreeuwde ik dat Damaris, die al een keer had gescoord in de blessuretijd, er nóg eentje moest maken."

De nummer veertien gaat verder: "En dat deed ze vervolgens ook nog, niet normaal natuurlijk. Het was zo ongelooflijk intens. Achteraf is het superknap dat we door die poule met Engeland zijn gekomen. Hopelijk pakken we nu door", doelt Groenen op de komende wedstrijden in de Nations League. In de halve finale neemt Oranje het op tegen Spanje.

"De loting voor de halve finale had natuurlijk niet zwaarder gekund", weet de speelster van Paris Saint-Germain. "We lootten niet alleen de wereldkampioen, maar ook nog eens voor hun eigen publiek. We spelen natuurlijk veel liever thuis voor onze eigen fans, dat heeft ons vaak vleugels gegeven. Maar oké, ik denk dat we kwaliteiten hebben die steeds meer ontwikkeld zijn én we beschikken over speelsters die steeds verder zijn. Het is een supermoeilijke partij, maar ik heb er wel gewoon vertrouwen in", besluit Groenen.

Lees meer:
0 reacties