Groenen geeft aan: ''Het verschil werd gemaakt in foutjes''

Jackie groenen tobin heath 5fc200a723009
Jackie groenen tobin heath 5fc200a723009 Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen verloren vrijdagavond met 2-0 van de Verenigde Staten. Voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was dit een meetmoment, om te zien waar het team staat in aanloop naar de Olympische Spelen.

"Ik vind het lastig om te zeggen of we dichterbij zijn gekomen", zegt Jackie Groenen. "In fases hebben we goed spel laten zien. In de tweede helft hadden we de controle over de bal. Het verschil werd gemaakt in foutjes. Als wij die twee foutjes eruit halen, is het een andere wedstrijd", vindt de middenveldster.

"De laatste pass was niet zuiver genoeg, we hadden niet genoeg creativiteit. Daar moeten we aan werken. Maar ik voelde in de tweede helft wel dat we controle hadden over de bal. In fases kwamen we er goed onderuit", analyseert Groenen, die bij Manchester United samenspeelt met Christen Press en Tobin Heath. "Dat zijn goede voetbalsters. Je weet wat je van Amerika kan verwachten. Daar hebben we naar gevochten. We hebben niet totaal niks laten zien", aldus de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties