Groenen: "Eerlijk gezegd had ik geen ambities meer bij Oranje"

Jackie Groenen
Jackie Groenen Foto: © Pro Shots

Jackie Groenen begon haar profcarrière in Duitsland. Na een uitstapje naar Chelsea tekende ze in 2015 een contract bij FFC Frankfurt. Daar had ze het prima voor elkaar.

"Ik speelde op het hoogste niveau dat ik me toen kon voorstellen. Er werd nooit naar mij geïnformeerd en er kwam nooit iemand uit Nederland voor mij kijken", blikt Groenen terug in gesprek met Helden. "De Duitse competitie was op dat moment de sterkste die er was en ik had net de move gemaakt naar Frankfurt, dat de Champions League had gewonnen. Ik was goed op weg."

Van een debuut in Oranje kwam het lang niet. Totdat Sarina Wiegman haar in januari 2016 bij de selectie haalde. "Ik had net besloten dat het Nederlands elftal er voor mij niet meer in zou zitten. Toen ik ineens toch uitgenodigd werd, dacht ik: we gaan het wel zien."

"Eerlijk gezegd had ik geen ambities meer bij Oranje", is Groenen eerlijk. "Ik ging er vrij onbezonnen in, kende bijna niemand. Iedereen binnen de ploeg was zo ongeveer met elkaar opgegroeid. Ik kwam als eenling binnen", weet ze nog. Er veranderde een hoop toen Groenen ging spelen bij de Leeuwinnen.

"Toen ik in Duitsland speelde, zeiden familie en vrienden geregeld tegen mij: 'Leuk hoor, dat voetbal, maar wat studeer je eigenlijk?' Mijn oma zei altijd: 'Wanneer ga je echt beginnen?' Het EK heeft een groot verschil gemaakt, toen zag ik er pas een carrière in en werd ik officieel voetballer", besluit de middenveldster.

Lees meer:
0 reacties