Groenen dribbelde de jonge mannen suf: "Dan werd het vechten"

Jackie Groenen genoot van het samenspelen met de jongens toen ze jonger was. De Nederlandse voetbalster hoopte zelfs door te breken bij de mannen.

"Ik vond dat superleuk. Ik zei vroeger altijd dat ik de eerste wilde worden die bij de jongens bleef voetballen. Maar toen werd ik ouder, kwam er een Duitse club langs en kreeg ik de kans om in de Bundesliga te spelen. Toen dacht ik: kan ik hier een toekomst van maken?", opent Groenen in gesprek met de KNVB.

"Je neemt daarmee wel een risico. Maar ik vond het geweldig bij de jongens. Ik was toen een andere speler. Ik dribbelde veel, speelde bewust spelers uit. Dan werd het vechten, of de trainer moest ons dan uit elkaar halen. Ik speelde gewoon heel graag voetbal", vervolgt Groenen lachend.

"En ik was daar ook met mijn vrienden en ik vond het leuk om te laten zien dat je daarbij hoorde. We zaten vaak om te kleden in de buurt van de tegenstander. Dan hoorde ik ze echt wel zeggen: 'Er zit een meisje in dat andere team'. Maar de jongens in mijn team vonden het heel normaal dat ik erbij was", besluit ze tevreden over haar vreleden.

Lees meer:
0 reacties