Groenen: "Dat is niet altijd een makkelijke situatie als sporter"

Jackie Groenen
Jackie Groenen Foto: © BSR Agency

Jackie Groenen is één van de bekendste voetbalsters van Nederland. De 29-jarige middenvelder van de Oranje Leeuwinnen en Paris Saint-Germain heeft een prachtige carrière, maar het is zeker niet altijd vanzelf gegaan. Ze doet haar verhaal in de serie Nooit Verteld van Play.

Groenen begon op jonge leeftijd te voetballen bij GSBW in Goirle."Ik voetbalde echt constant, we trainden wel vier of vijf keer per week op jonge leeftijf al. Ik denk dat ik vijftien was toen we tegen een meisjesteam speelden uit Duitsland. Zij vroegen toen of ik het leuk zou vinden om in de Bundesliga te komen spelen. Na twee trainingen mocht ik komen en heb ik mijn eerste contract getekend", opent ze bij het Algemeen Dagblad.

In Duitsland ging niet alles goed. "Ik vond het wel pittig", zegt ze over haar verblijf bij SGS Essen. "Ik sprak de taal niet goed en kreeg moeilijk connecties. Ik werd veel aangepakt binnen het team, zocht nog een beetje mijn weg binnen. Ik speelde de ene keer wel, de andere keer niet. Ik was jong, wist niet waar dat aan lag. Of dat aan mij lag."

Op jonge leeftijd kan zoiets mentaal zwaar zijn. "Je bent als team veel uren bij elkaar en wil vriendschappen creëren, maar je bent ook elkaars concurrenten. Dat is niet altijd een makkelijke situatie als sporter, je wil elkaar steunen, maar je bent ook concurrenten. Ik was overtuigd van mezelf en wilde meteen spelen. Ik denk dat voor sommige van de oudere meiden lastig was, dat dat niet altijd goed viel."

Lees meer:
0 reacties