Groenen blikt terug: "Wat dat betreft zitten we in hetzelfde proces"

Jackie Groenen op de training van de OranjeLeeuwinnen
Jackie Groenen op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zijn deze week begonnen aan de voorbereidingen op het EK. Eén van de speelsters die zich in Zeist meldde, was Jackie Groenen.

Daarmee wordt het EK weer een stuk tastbaarder voor de speelster van Manchester United. "Het hele jaar zit het in je achterhoofd, maar telkens ben je druk met de eerstvolgende wedstrijd."

"Nu komt het echt dichtbij en dat is gewoon superleuk. Zo’n voorbereiding vliegt ook altijd voorbij voor mijn gevoel", zegt ze in gesprek met De Telegraaf.

Sinds de EK-winst in 2017 is er veel veranderd voor de Leeuwinnen en Groenen. "Ik had destijds helemaal niet door wat eraan zat te komen. Ik had sowieso nog nooit in een vol stadion gespeeld. Het was telkens: holy shit. Nu ben ik eraan gewend", is ze open.

In 2017 was Groenen zelf één van de jongelingen. "Nu is er ook een groepje jongeren bijgekomen. Wat dat betreft zitten we in hetzelfde proces. Het voelt in ieder geval hetzelfde", aldus de middenveldster, die hoopt op hetzelfde eindresultaat als vijf jaar geleden.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand