Groenen baalt van zomerse interlands: "Blijft vrijwel niks over"

Jackie Groenen op de training van de OranjeLeeuwinnen
Jackie Groenen op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen spelen vrijdagavond de eerste wedstrijd tegen Finland. De equipe van bondscoach Andries Jonker komt daarna dinsdag nog een keer in actie tegen de Finnen, waarna er in juli ook nog twee EK-kwalificatieduels op het programma staan.

Het is daarmee een lang seizoen, zo merkt ook Jackie Groenen. "Een lang seizoen met zware wedstrijden. Ik denk dat het logisch is dat je dat soms ook wel een beetje merkt binnen de groep. Er zijn weinig breaks geweest voor iedereen. Daar houden we wel rekening mee. Of dat mentaal ook meespeelt? Ja, misschien wel. We zijn er ook wel bewust mee bezig, dat we nog belangrijke wedstrijden hebben."

De middenveldster gaat verder: "Het zijn kwalificatiewedstrijden, dan schakel je toch weer snel om in wedstrijdmodus en moeten. Ik denk dat we daar niet bewust mee bezig zijn, maar tuurlijk heeft dat wel een bepaald effect", zo liet ze weten aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl. In juli wachten nog ontmoetingen met Italië en Noorwegen. Groenen is niet blij dat die wedstrijden in juli gespeeld worden: "Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat we daar een beetje teleurgesteld over zijn."

"Het zijn belangrijke wedstrijden. We willen ons gewoon direct kwalificeren voor het EK. We willen allemaal naar het EK, dat lijkt me ook logisch. En we willen ook allemaal belangrijke wedstrijden voetballen. Maar ik denk wel dat dit het eerste jaar was in tijden dat we geen groot toernooi hebben gehad. Iedereen was wel toe aan wat weken vakantie", merkt Groenen op. "Door de planning op deze manier blijft daar heel weinig van over, eigenlijk vrijwel niks. Dat is wel balen. We hebben een soort toernooivoorbereiding voor EK-kwalificatie."

Lees meer:
0 reacties