Groenen: "Akelig lege tribunes, de afwezigheid van mijn familie..."

Teleurstelling bij Jackie Groenen na de nederlaag op de Olympische Spelen in 2021
Teleurstelling bij Jackie Groenen na de nederlaag op de Olympische Spelen in 2021 Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hopen zich deze week voor de tweede keer op rij te plaatsen voor de Olympische Spelen. In Tokio was Oranje ook van de partij, maar dat toernooi werd compleet vergald door het coronavirus.

Door het virus werden de Leeuwinnen opgesloten in hun hotelkamers. "Als meisje droomde ik al van de Olympische Spelen, maar niet zoals die in Japan werden gehouden. We kregen nauwelijks iets mee van wat er in Tokio gebeurde", blikt Jackie Groenen terug in De Telegraaf. "De akelig lege tribunes, de afwezigheid van mijn familie en vrienden, die er zo graag bij hadden willen zijn."

"Alleen daarom verheug ik me al zo op Parijs, ook al worden er weer veel wedstrijden in andere steden gespeeld. Maar goed, zover is het nog niet. We gaan er vol voor om de Spelen te halen", benadrukt de middenveldster. Daarvoor moeten de OranjeLeeuwinnen komende vrijdagavond winnen van Spanje. Nederland heeft nog een appeltje te schillen met de Spanjaarden, na de verloren kwartfinale op het WK.

"Ik vind dat we na rust in Wellington, in tegenstelling tot de eerste helft, niet voor de Spaanse meiden onderdeden", weet Groenen nog van de kwartfinale. "Op die tweede helft kunnen en moeten we bouwen. Ik denk dat we ook weer verder zijn dan toen. Dat hebben de laatste wedstrijden bewezen. Ik was tevreden met hoe we 45 minuten lang op Wembley de controle hadden tegen Engeland. Maar ook hoe we het benodigde resultaat konden halen tegen België. Die veerkracht die we in Tilburg toonden, zegt veel over de ploeg", vindt de nummer veertien.

Lees meer:
0 reacties