Grant wingback tegen Italië: "Vind dat niet zo heel erg om te doen"

Romée Leuchter, Chasity Grant en Victoria Pelova onderweg naar de training van Oranje
Romée Leuchter, Chasity Grant en Victoria Pelova onderweg naar de training van Oranje Foto: © BSR Agency

Chasity Grant had vrijdagavond een basisplaats bij Oranje. Voor de 22-jarige aanvalster was het haar basisdebuut. Dat had ze niet verwacht, zo vertelde ze na afloop eerlijk tegenover ESPN.

"Het is een dubbele avond voor mij, zeker. Super mooi dat ik vanaf het begin mocht beginnen. Dat had ik niet verwacht. Alleen het resultaat is heel jammer", reageert Grant. "Met welk gevoel ik het veld op stapte? Ik probeer het vrije wat ik voel in het Ajax-shirt wel door te trekken. Dan voel ik me het fijnst. Ik ben de wedstrijd ingegaan met 'ik ga gewoon mijn ding doen, laten zien wat ik kan'."

Hoeveel speelsters er volgens Grant een voldoende krijgen na de 2-0 nederlaag tegen Italië? "Dat zou ik heel eerlijk gezegd niet weten. Ik hoop genoeg. Maar het was lastig, om vooruit te kunnen. Ik merkte ook dat als ik de bal kreeg, dat ik het best wel lastig vond om te zien naar wie ik 'm moest spelen. Dan had ik de bal misschien vaker achteruit moeten spelen in plaats van m'n actie opzoeken."

De Ajacied speelde als wingback. "Ik moet gewoon zorgen dat ik aanvallend erbij ben, maar ook zorgen dat ik verdedigend mijn meters terug maak. Dat is heel belangrijk voor het team, dat ik daar ondersteun. Ik vind dat niet zo heel erg om te doen. Ik merk dat ik dat bij Ajax ook wat vaker doe. Ik vind deze rol echt wel leuk. Bij Ajax maak ik ook veel verdedigende meters."

Lees meer:
0 reacties