Grant door het dolle heen na Ajax-stunt: "Kijk waar we nu staan!"

Chasity Grant
Chasity Grant Foto: © BSR Agency

Chasity Grant kan bijna niet geloven dat Ajax erin is geslaagd de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League te bereiken. In een poule des doods, met AS Roma, Paris Saint-Germain en Bayern München, eindigden de Amsterdammers als tweede.

"Dit was een rollercoaster", sprak Grant na afloop bij de NOS. "Ik weet nog dat het 1-1 stond, toen hoorden we dat Bayern voor kwam. Toen zeiden we: 'oké meiden, we moeten, we moeten'. We gingen er gewoon voor. Ik merkte dat iedereen moe was, maar we gingen als team. Nu hebben we gewonnen", is ze dolenthousiast.

De poule van Ajax was loodzwaar: "Ik moest lachen door de loting. Ik dacht: 'dit wordt wel leuk, met zulke goede ploegen, we gaan het zien'. Maar ik had natuurlijk niet verwacht dat we door zouden gaan. Maar na de eerste wedstrijd kreeg ik er wel meer geloof in. Je wint thuis met 2-0, dat zet de toon, dat we iedereen aankunnen."

"De Champions League is heel anders. We wisten dat we hier tweehonderd procent moesten zijn. Zo zijn we iedere wedstrijd in gegaan", zegt Grant. "Kijk waar we nu staan", klinkt het. Spelen in de Johan Cruijff ArenA helpt daar ook wel bij: "Je weet dat je een stapje moet lopen tegen deze tegenstanders. De fans geven een extra boost, zij blijven tot het laatste moment zingen."

Lees meer:
0 reacties