Grant belangrijk voor Ajax: "Willen ook gewoon deze prijs pakken"

Chasity Grant aan de bal namens Ajax
Chasity Grant aan de bal namens Ajax Foto: © Orange Pictures

Chasity Grant was maandagavond belangrijk voor Ajax. De rappe buitenspeelster scoorde tweemaal in de Eredivisie Cup-wedstrijd tegen PSV (3-1) en gaat met de Amsterdammers naar de finale van het toernooi.

"Het was wel lekker", zei Grant na afloop met een grote smile. "Altijd leuk om te scoren. Als je dan ook nog met 3-1 wint, dan is dat lekker. Het was wel iets moeilijker dan de wedstrijd die we thuis speelden. Het was ook zwaarder, dat merkte ik ook aan mezelf", vertelt de aanvalster. "Wel goed dat we uiteindelijk met 3-1 gewonnen hebben."

"Het is het einde van het seizoen, dus je merkt wel dat je iets vermoeider bent dan normaal. Er is iets minder energie, maar dat moet je uiteindelijk niet tegenhouden", aldus Grant. "Vorig jaar had ik heel erg van 'ik ben nu wel echt moe', dit seizoen voel ik me al stukken beter. Dit seizoen voel ik me goed en ik heb in deze laatste wedstrijden nog genoeg energie. Het kampioenschap heeft ons ook energie gegeven, het geeft ook zelfvertrouwen."

"Weet je wat het ook is? De sfeer in het team is supergoed. Dat helpt je ook in de wedstrijd", zegt Grant. "We hebben het kampioenschap, maar we willen ook gewoon deze prijs pakken. We hebben gezegd dat we daarvoor gaan en dat we in alle wedstrijden die we spelen alles geven. Dat doen we."

De aanvalster kijkt terug op een prima seizoen, waarin ze een flink aantal keer belangrijk was voor Ajax. "Op het einde van het seizoen gaat het stukken beter. In het begin was het wennen, het ging iets minder. Ik merk dat ik nu, in de laatste wedstrijden, het oppak. Ik ben op zich wel tevreden over dit seizoen. Als ik kijk hoe ik me ontwikkel, dan ben ik wel tevreden."

Het contract van Grant in Amsterdam loopt komende zomer af. "Ik denk dat ik nog in Nederland wil blijven. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Ajax. We gaan het zien", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties