Goalie Pothof gaat meetrainen bij Schipluiden: "Bij de mannen"

Isa Pothof bij Excelsior
Isa Pothof bij Excelsior Foto: © BSR Agency

Isa Pothof heeft besloten om na dit seizoen een punt achter haar voetbalcarrière te zetten. De 26-jarige doelvrouw van Excelsior is benieuwd naar een leven zonder voetbal.

"Aan het einde van vorig seizoen twijfelde ik al. Ik werk in de zorg waarbij ik een fulltime baan in 28 uur moet stoppen. Die combinatie van voetbal en werk wilde ik niet meer", verklaart Pothof in het Algemeen Dagblad haar keuze om te stoppen. "Toch is dat niet de belangrijkste reden. Sinds mijn zestiende ben ik er al bij en nu ben ik benieuwd naar een leven zonder voetbal."

Ze weet nog niet helemaal hoe dat eruit gaat zien: "Nee, maar het is heel fijn dat ik nu mijn eigen tijd kan indelen, niet meer drie uur in een bus zit naar een uitwedstrijd of ’s ochtends vroeg moet trainen. Ik ga in ieder geval fulltime werken en de rest ga ik nog ontdekken. Ik blijf in ieder geval sporten."

"Welke? Tennis misschien. En ik ga meetrainen bij Schipluiden, de club uit mijn woonplaats. Niet bij de vrouwen, want die spelen op een laag niveau, maar bij de mannen. Maar niet met de bedoeling om wedstrijden te spelen", aldus Pothof.

Lees meer:
0 reacties