Go Ahead Eagles start met vrouwenvoetbal: "Dit is de eerste stap"

Het logo van Go Ahead Eagles
Het logo van Go Ahead Eagles Foto: © BSR Agency

Ook Go Ahead Eagles start met vrouwenvoetbal. De club uit Deventer start aankomend seizoen met een MO16-team in de JO15-competitie.

Vorig jaar ging Go Ahead in gesprek met de KNVB en de Stichting TalentOntwikkeling Regionaal Meidenvoetbal (STORM) om de mogelijkheden te verkennen. Deze gesprekken hebben geleid tot een ambitieus Go Ahead: de club werkt toe naar een elftal in de Azerion Vrouwen Eredivisie, een beloftenelftal en een MO16-team.

Komend seizoen wordt er dus gestart met het MO16-team. "Dit is de eerste stap om te komen tot de genoemde drie competitieteams onder de vlag van Go Ahead Eagles. De selectietrainingen voor de MO16 worden volgende maand al gestart", zo schrijft de club.

Daarnaast gaat Go Ahead Eagles de samenwerking aan met Stichting TalentOntwikkeling Regionaal Meidenvoetbal (STORM), dat al sinds 2017 regioselecties voor talentvolle meiden in de Stedendriehoek en Salland faciliteert. De Regioselecties Stedendriehoek-Salland (RSS) zullen bovendien vanaf volgend seizoen doorgaan als ‘Regioselectie Go Ahead Eagles’ met een MO13 en MO15.

Daarnaast wordt er – met nog een klein voorbehoud – in seizoen 2024/2025 gestart met een MO20 trainingsgroep, eveneens vallend onder de Regioselectie Go Ahead Eagles. De stichting STORM blijft deze teams faciliteren, vanuit de samenwerking met Go Ahead Eagles.

Go Ahead is nu alvast op zoek naar speelsters en keepsters voor het nieuwe MO16-team:

Go Ahead Eagles zoekt jou voor de nieuwe MO16, als jij…

  • …voetbalt of keept in de 1e klasse of hoger (gemengd)
  • …geboren bent in 2009 of 2010
  • …meedoet aan onze selectiedagen en jouw talent ons overtuigt om jou te selecteren
  • …ervan droomt om profvoetballer te worden en daar vrijwel alles voor over hebt

Herken jij je helemaal in bovenstaand voetbalprofiel? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Wie weet nodigen we jou uit voor de selectiedagen en begint ons gezamenlijk avontuur! De aanmeldtermijn sluit op vrijdag 5 april. Je krijgt sowieso bericht op maandag 8 april.

Lees meer:
0 reacties