Giesen speelt speciaal duel: "Op het veld volop strijd, daarna..."

Suzanne Giesen (PSV) in duel met Ziva Henry (Feyenoord)
Suzanne Giesen (PSV) in duel met Ziva Henry (Feyenoord) Foto: © BSR Agency

PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Twente. Voor Suzanne Giesen is het een bijzonder duel. De 30-jarige middenveldster speelde jarenlang voor de ploeg uit Enschede.

Dat Giesen nu met PSV op bezoek gaat bij FC Twente geeft 'iets extra's'. "Ik heb daar altijd met veel plezier gespeeld en ook een aantal prijzen mogen pakken. Ik ken nog een hoop meiden, dus het is zeker bijzonder om weer tegen hen te spelen. Op het veld is het gewoon volop strijd en daarna wat meer tijd voor gezelligheid, haha", lacht ze op de website van de club uit Eindhoven.

De ervaren middenveldster vervolgt: "Zij zullen er na de nederlaag tegen Ajax (0-3) op gebrand om te laten zien dat zij nog over de winning mood beschikken. Het wordt een hele interessante wedstrijd, waarbij we elkaar naar het hoogste niveau willen tillen", voorspelt Giesen. Eerder dit seizoen won FC Twente met 2-1 op bezoek bij PSV. "We zijn als team verder gegroeid. In het begin van dit seizoen zijn we aan een proces gestart en begonnen we met het creëren van een bepaalde structuur", legt Giesen uit.

"Wij zijn er écht op gebrand om zondag te laten zien dat wij mee kunnen met de top in de competitie", gaat ze verder. "Het is aan ons om opnieuw lef te tonen en dezelfde energie in het duel te leggen als dat we deden in de thuiswedstrijd. Vanuit daar zullen de details beslissend worden." Giesen heeft respect voor FC Twente: "Zij zijn al een tijdje met elkaar samen en weten hoe het is om voor de prijzen te spelen. Het is een topploeg. Ze hebben een duidelijk plan en vanuit daar kunnen zij heel goed spelen", weet de routinier.

Lees meer:
0 reacties